Monday, August 27, 2012

A LenkeProjekt augusztusa

Majd egy hónap telt el azóta, hogy a Mome EcoLab csapata a Széchényi István Szakkollégium hallgatóival karöltve Bódvalenkén járt, és a helyiek vendégszeretetét élvezve elmerült a különféle lecsókról, káposztákról és vakarókról szóló elbeszélésekben. Ám nem voltunk tétlenek augusztusban sem: javában dolgozunk egy rendhagyó gasztro-kiadványon, amelyben megosztjuk majd Lenkeország étkezési kultúrájáról gyűjtött tapasztalatainkat.

A könyvet a helyiek receptjei és egy lenkei gasztro-szótár mellett Ember Sári és Pettendi Szabó Péter fotói, illetve Holányi Kati illusztrációi teszik igazán különlegessé.Eközben csapatunk másik fele a Lenkén megépített szárító továbbfejlesztésén és egy hozzátartozó kézikönyv elkészítésén munkálkodik.

A kiadványok és a szárító első bemutatására a budapesti Design Hét nyitókiállításán kerül sor 2012. szeptember 28-án, az erzséber téri Design Terminálban.
A készítőket is meghallgathatjátok majd a projektről az október 3-ai Pecha Kuchá-n, illetve a Kultúrgorilla Fogasházban rendezett egynapos programsorozatán, október 5-én.

Addig pedig olvassátok blogunkat, hamarosan új beszámolókkal jövünk!

No comments:

Post a Comment